Tafel accessoires

Hout producten


Kinta

De tafelaccessoires van Kinta zijn gemaakt van Acaciahout.

 

Acaciabomen zijn niet moeilijk te vinden in de Filippijnen. Je ziet ze langs de wegen en op braakliggend terrein staan. Het hout van de acacia is een niet inheems hardhout. Mooi, met een breed kleurenspectrum van warme tot lichte segmenten. Het is duurzaam: het groeit snel (de bomen bereiken in zestien jaar hun volle hoogte) en voor elke boom die gekapt wordt, wordt er weer een geplant. Het planten van de bomen wordt gezien als een investering die zich na een aantal jaren terugverdient bij verkoop van het hout. Het kappen van de bomen, de handel en de verwerking wordt door de overheid gecontroleerd door middel van certificering. In sommige delen van de stad worden geen vergunningen verleend om bomen te kappen. 

In onze winkel kunt u zien hoe mooi de houtstructuur is en wat je van acacia allemaal kan maken.

 

Onderhoud en veiligheid

De houten tafelaccessoires zijn afgewerkt met een voedselveilige lak. De producten kunnen met de hand worden gewassen in een lauw sopje, maar zijn niet vaatwasmachinebestendig. Laat ze niet weken in water. Als de lak is afgesleten, raad Kinta aan het product af te nemen met een doek gedrenkt in wat walnoot- of slaolie. Stel het hout nooit bloot aan direct zonlicht en bewaar het niet in de buurt van verwarmingstoestellen om uitdroging te voorkomen. Hierdoor kan het hout kromtrekken of breken. De houten planken zijn hard genoeg om als snijplank te dienen en zacht genoeg om het mes scherp te houden. Krassen veroorzaakt door messen zijn echter onvermijdelijk.


The Twinning compagny

The Twinning compagny steunt kleinschalige producenten gelegen in derde wereldlanden. Alle producten zijn, stuk voor stuk, liefdevol met de hand gemaakt. Daarnaast zijn de producten gemaakt met respect voor het milieu, onder goede omstandigheden en krijgen de werknemers een eerlijke prijs. Het olijfhout komt uit Tunesië.

Scan de code hieronder voor het onderhoud van het olijfhout!: