Kaarten & Kunstartikelen 


Let's do GOOD
Sokken met een verhaal

De sokken zijn een ontwerp van kunstenaars met geleefde ervaring. (dakloosheid, psychiatrie, verslaving) Zij worden ook wel de "outsider artists" genoemd.

Wanneer jij een paar sokken bij ons koopt gebeurt er iets speciaals. Er wordt dan een paar sokken gemaakt in de sociale sokken fabriek. Dit is een plek waar de beste sokken ter wereld worden gemaakt samen met deelnemers van het Leger des Heils. Sokken gemaakt van geryclede garens, gewoon hier in Nederland. En het mooie is, die worden vervolgens allemaal weggegeven aan de allerarmsten.

Eerlijk!genieten wil graag deze kunstenaars een podium geven.


Kaarten:

Mooie tekst

Kaarten van Days of Bloom

Bij ons ook te koop de kaarten van Days of Bloom. Dit zijn kaarten met illustraties uit de natuur en uit een selectie van stijlvolle dessins en prints. 
De kaarten worden afgedrukt op Biotop, een milieuvriendelijke papiersoort geproduceerd van afvalhout met een natuurlijke en luxe uitstraling. Het papier is 100% chloorvrij gebleekt, waardoor het verwerkingsproces een stuk vriendelijker is voor ons milieu. Omdat Biotop papier geen optische witmakers bevat, behoud het een mooie natuurlijke crème tint. En natuurlijk met een FSC-keurmerk.


Nieuw in onze winkel, kaarten van Bernadette Herkens.
De kaarten zijn gedrukt op biotop-300 papier, dat naast het FSC-label, ook het EU-label heeft. Ze worden lokaal gedrukt. Kijk op haar website: Det-line.nl
voor meer informatie en haar missie omtrend duurzaamheid.


Kaarten:

In 1977 is het bedrijf Floris Kringloop Schrijfwaren, het huidige Bondgenoot en Partners, opgericht. In september 1977 werd begonnen met de uitgave van een kruidenposter. Een jaar later werden voor het eerst kringloop kaarten en postpapier verzonden aan particulieren. Het postorderbedrijf liep op rolletjes vooral omdat de Libelle veel aandacht aan het bedrijf schonk.

Floris begon steeds meer milieuvriendelijke papierwaren te verkopen. Voornamelijk wenskaarten en briefpapier op basis van 100% recycled papier. Zelfs de gebruikte inkt is milieuvriendelijk. We gebruiken namelijk alleen inkten op plantaardige oliebasis.

Floris koos er bewust voor om niet bij de grote winkelketens in het schap te liggen. De stelling was ;“Onze producten worden gekocht door mensen die bewust bezig zijn. Dat is toch een wat ander publiek”.