Govos, wie zijn wij en wat doen wij?

GOVOS, wat staat voor Gorsselse Onderneming Voor OntwikkelingsSamenwerking, ondersteunt een educatief centrum in twee arme wijken in Cochabamba, Bolivia. Deze steun is alleen mogelijk op basis van giften. De vereniging staat ook aan de basis van Fair Trade winkel “Eerlijk! genieten, wereldse cadeauwinkel” in de Hoofdstraat van Gorssel.

Bolivia – project

In een educatief centrum in de stad Cochabamba, Bolivia, worden kinderen en jongeren opgevangen. 70 kinderen van 2-6 jaar krijgen opvang, les en twee maaltijden per dag.
Het zijn kinderen van arme ouders die hen vanwege hun werk anders vaak alleen thuis of bij familie achter zouden laten. Voor de ouders worden er thema-avonden georganiseerd waar verschillende opvoedingsproblemen worden besproken.  GOVOS levert een belangrijke financiële bijdrage en helpt het centrum verder zoeken naar uiteindelijke financiële zelfstandigheid. Voorlichting en fondsenwerving worden verzorgd door een project comité.

 

Eerlijk!genieten, wereldse cadeauwinkel
(voorheen Wereldwinkel)


Eerlijk!genieten, de cadeauwinkel van GOVOS, Hoofdstraat 43e (Everdinahof), 7213 CR Gorssel, verkoopt Fair Trade producten. Er wordt in de winkel ook voorlichting gegeven met als doel consumenten bewust te maken van Fair Trade. Zo wordt er draagvlak gecreëerd voor eerlijke handel. Fair Trade is een samenwerking tussen producenten(organisaties), importeurs, groothandels, winkels en de consument. Iedere producent krijgt een eerlijke prijs. De producten die Eerlijk!genieten verkoopt zijn o.a. afkomstig uit Azië, Afrika en Latijns-Amerika en brengen de consument in aanraking met diverse niet-westerse culturen. De winkel draait op een grote groep vrijwilligers onder leiding van een coördinator en een dagelijks bestuur.


De winkel heeft haar eigen website: www.eerlijkgenietengorssel.nl

NBI-gegevens GOVOS